Search
 

Pu-Yi Meditation Center

TAI ARCHITECT & ASSOCIATES / Pu-Yi Meditation Center
0306普宜精舍(阮偉明攝影060925)-007
0306普宜精舍(阮偉明攝影060925)-003
VR2N1621-2普宜精舍
0306普宜精舍(阮偉明攝影060925)-002
0306普宜精舍(阮偉明攝影060925)-001
0306普宜精舍(阮偉明攝影060925)-006
0306普宜精舍(阮偉明攝影060925)-005
VR2N1660-1普宜精舍
0306普宜精舍(阮偉明攝影060925)-004

Religious / Spiritual Spaces

Pu-Yi Meditation Center

Origins

This project is located in Yi-Lan, where the climate is often humid. Walking through the countryside, one can see the vernacular Yi-Lan houses. These structures reflect the customs and practices of the local inhabitants. Thus this project uses these traditional structures as a starting point in terms of:

 

  • Honoring the essence of Buddhism.
  • Transforming conventional Buddhist architecture.
  • Presenting the architect’s viewpoints about Buddhism and architecture.

 

The ideas of equality and impartial compassion are central to the Buddhist belief. Two Buddhist pagodas are designed along the path of the center, one in the front and one in the back. The two pagodas are identical in scale and style to reflect equality. At the first floor entrance, the existing path through the land remains unchanged. This not only preserves the historical context of the site but also welcomes the public with openness and generosity. A passageway and the circular staircase at the front pagoda represent the traditional path of the pilgrim. At the same time, the concept of the pagoda reflects the Lotus Sutra, honoring Buddha and the classical teachings of the Sutras.

Date

2020-09-09

Like
向上滑動 Top